Integralno zaprte čelade

Opis kategorije

Tudi na skuterju je čelada obvezna moto oprema. Kakovostna čelada za skuter je v prvi vrsti namenjena čim boljši zaščiti glave ob morebitnem padcu. Tudi pri nižjih hitrostih lahko pride do precej hudih poškodb, najbolj nevarne pa so poškodbe glave, ki so že pri manjšem padcu lahko zelo resne. Zato moramo izbrati ustrezen model s čim boljšo zaščitno funkcijo, pomembna pa je tudi primerna velikost motoristične čelade za skuter.

Čelade za skuter se morajo namreč čim bolj prilegati glavi, saj jo le tako lahko dobro zaščitijo. Seveda pa mora biti čelada za skuter tudi udobna ter biti lastniku všeč na pogled, za kar poskrbijo številni atraktivni motivi in barve, ki so na voljo v naši moto trgovini, kjer so na voljo tudi rezervni deli za motor, zaščitna in vsa druga motoristična oblačila in še številni kakovostni moto izdelki.

Kakšne čelade za skuter so na voljo?

Naš moto center ponuja številne različne poceni čelade za skuter, zato ne bo težko najti primerne zase. Med njimi so na primer jet čelade, pa tudi številni drugi modeli v različnih velikostih, ki zagotavljajo kar se da visoko stopnjo zaščite in varnosti. Pri nakupu vam z veseljem tudi svetujemo in vam pomagamo izbrati primeren model in velikost glede na vaše potrebe in želje.

Pri izbiri ustrezne motoristične čelade je pomembno, da upoštevate tako to, kakšen motor imate, kot to, kakšen je vaš način vožnje in kje se največkrat vozite. Vsekakor pa se vam splača poskrbeti za to, da boste na motorju ali skuterju kar se da varni, za kar lahko poskrbite z različno zaščitno opremo in drugimi izdelki, ki jih najdete v naši ponudbi.

Previdnost pri nakupu in uporabi motoristične čelade

Še tako kakovostna čelada za skuter ali motor pa vam ne bo prav nič koristila, če vam bo premajhna ali prevelika. Prav tako pa je zelo pomembno, koliko je stara vaša čelada, saj njena življenjska doba ni neomejena. V primeru, da jo imate že nekaj let, je sedaj skrajni čas za menjavo, saj naj bi bila njena življenjska doba približno 5 let. Po tem času proizvajalec ne more več garantirati, da čelada za skuter oziroma motor dobro opravlja svojo zaščitno funkcijo, zato jo je treba najkasneje po petih letih zamenjati in kupiti novo.

To je tudi razlog, zakaj ni pametno kupovati rabljenih čelad, poleg tega pa nikoli ne veste, ali morda rabljena čelada ni bila udeležena pri kakšnem padcu z motorja, je padla na tla in podobno. Če je utrpela udarec ali padec, jo je treba preventivno zamenjati, četudi na videz na njej ni nobenih posledic. Običajno namreč pride do različnih večjih ali manjših poškodb materiala, ki se skrivajo pod plastiko, zato jih ne moremo opaziti.

Pomembno pa je tudi, kako ravnamo s čelado in kako jo shranjujemo. Z njo je namreč treba skrbno ravnati, če hočemo, da dobro opravlja svojo nalogo. V kolikor nam pade na tla z velike višine, lahko prav tako utrpi poškodbe, zaradi katerih naša glava na motorju ne bo tako dobro zaščitena, kot bi lahko bila.

Priljubljene jet čelade

Najbolj priljubljene čelade za skuter, čoperje, vespe in druge manjše motorje so zagotovo jet čelade. Takšne čelade za skuter uporablja največ voznikov, saj so zelo udobne. Odprte oziroma jet čelade so lažje od drugih vrst čelad in bolj zračne, zato je pod njimi manj vroče. Prav zato omogočajo večji občutek svobode na motorju. Odlično se obnesejo tudi v vročih dneh ter poskrbijo za unikaten motorističen stil. Takšne čelade so primerne predvsem za mestno vožnjo na krajše razdalje, pri nižjih hitrostih in v lepem vremenu ter vam omogočajo, da boste še bolj uživali na vašem motorju ter se ob enem tudi dobro zaščitili pred poškodbami.

Kvalitetne in poceni čelade za skuter

Pri nakupu čelade za skuter ne smete gledati le na ceno, ampak predvsem na njeno kvaliteto. Če iščete kvalitetne in poceni čelade za skuter, jih boste našli v naši ponudbi, kjer vas čakajo čelade za motor številnih odličnih znamk, kot so NOLAN, GREX, O'NEAL, X-LITE, PINLOCK, AGV, HJC, NEXO, SHOEI, SHARK, SCHUBERT. Na voljo so različni modeli, med katerimi lahko izbirate, cene pa so zelo ugodne. Oglejte si torej našo ponudbo in si poglejte, katera čelada za skuter bo kmalu vaša!

 

 

Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 81,00 € Do: 740,00 €
81 740
Zadnje novice