Motoristične hlače

Opis kategorije

Da nas na motorju ne prepiha veter in da nam je bolj udobno, poskrbijo motoristične hlače. Ob enem motoristične hlače nudijo tudi zaščito pred poškodbami. Na voljo je široka ponudba različnih modelov, med katerimi lahko vsakdo najde primernega zase. Izbirate lahko med tekstilnimi ali usnjenimi hlačami z ustrezno zaščito oziroma ščitniki in v različnih barvah ter velikostih. Izberite takšne, v katerih se počutite najbolj udobno ter poskrbite za to, da bo vožnja z motorjem res pravi užitek!

Motoristične hlače in jakne

Ko izbirate motoristične hlače, najprej premislite, na kakšnih vožnjah jih nameravate nositi in kakšna bo motoristična jakna s katero jih boste kombinirali. Oboje skupaj vam mora nuditi čim večje udobje in čim boljšo zaščito. Nekateri modeli imajo tudi posebno povezovalno zadrgo, ki vam omogoča, da motoristične hlače in moto jakno spnete skupaj in dobite enotno motoristično oblačilo oziroma kombinezon. Po želji pa lahko jakno kadarkoli enostavno slečete, kar vam omogoča večjo fleksibilnost, kot če bi se odločili za nakup kombinezona v enem samem kosu. Na koncu pa seveda moto jakno in motoristične hlače obvezno povežemo še z motoristično čelado, da bo vsa vaša moto oprema v istem stilu.

Motoristični ščitniki za odlično zaščito

Za zaščito na motorju ne poskrbijo le motoristične čelade, ampak tudi motoristična oblačila in motoristični škornji ter ostala obutev. Pri izbiri tako ne glejte le na videz oblačil in obutve, ampak predvsem na to, kakšno zaščito nudi. Enako velja tudi za motoristične hlače. Stopnja zaščite pri njih je odvisna tako od materiala kot tudi od ščitnikov, ki jih lahko namestite v posebne žepe na kolena in kolke.

Material ne ščiti le pred vetrom, dežjem in mrazom, temveč tudi pred poškodbami. Pomembno je, da izberemo robusten in čim bolj odporen material. Poleg tega pa je najbolje, če imajo motoristične hlače čim višji pas, saj bo ta tako kar se da najbolje zaščiten pred vetrom. Nekatere hlače imajo še dodatno ojačana kolena ali druge dele oziroma imajo poseben našitek na zadnjici, ki omogoča, da lahko bolj trdno sedimo na sedežu brez drsenja, kar poskrbi za še bolj varno vožnjo.

Tekstil ali usnje kot najboljša moto oprema?

Usnjene motoristične hlače veljajo za klasiko, ki se dobro obnese tako v smislu udobja kot tudi ob padcih. Usnje namreč pri padcih nudi zelo dobro zaščito, zaradi česar so usnjena motoristična oblačila zelo priljubljena. Poleg tega pa gre za material, ki se dobro prilega telesu, kar je še dodaten plus. Hkrati je usnje tudi ne le udobno za nošenje, temveč tudi odporno za obrabo ter ima dolgo življenjsko dobo.

Kljub temu pa se marsikdo raje odloči za tekstilne hlače, saj je v teh manj vroče. Pri tem je treba vedeti, da obstaja več različnih tekstilnih materialov. Med njimi so tudi takšni, pri katerih so tekstilna vlakna prepredena s kevlarjem, ki velja za enega najbolj odpornih materialov, na voljo pa so tudi številne druge vrste tekstila. V primeru, da se odločite za hlače iz tekstila, priporočamo čim bolj kakovostne ter takšne, ki so opremljeni tudi s ščitniki. Slednji so priporočljivi tudi v primeru, če se odločite za usnjene motoristične hlače. Pri nekaterih modelih boste ščitnike dobili skupaj s hlačami, pri drugih pa jih lahko kupite posebej kot dodatno opremo.

Podloga za motoristične hlače je tudi pomembna

Poleg zunanjega materiala, iz katerega so narejene motoristične hlače, je pomemben tudi material, iz katerega je narejena podloga. Ta mora biti čim bolj zračna. Pri nekaterih modelih je dodana tudi posebna dodatna podloga, ki jo lahko po želji tudi odstranimo ter tako dobimo tanjše hlače, ki jih nosimo v toplejših dneh. Podloga je pomembna tudi z vidika udobja, saj je poleg modela oziroma kroja hlač prav od nje odvisno, kako dobro se bomo v njih počutili. Vsekakor morate pri izbiri gledati na motoristične hlače kot celoto in razmisliti prav o vseh njihovih lastnostih ter izbrati tiste, ki vam najbolj ustrezajo!

 

 

Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 62,00 € Do: 600,00 €
62 600
Zadnje novice