Motoristične rokavice

Opis kategorije
Za dober oprijem in varnost zapestij in dlani ter zašito pred vetrom in mrazom poskrbijo kakovostne motoristične rokavice, ki jih lahko kupite v naši spleti trgovini. Na voljo so številne različne motoristične rokavice, kot so touring rokavice ali čoper rokavice, prav tako pa boste v ponudbi našli tudi rokavice za motocross, ki nudijo še dodatno zaščito. Kako dobro vam bodo služile vaše rokavice za motor, je sicer odvisno predvsem od materiala, iz katerega so narejene, zato velja biti na to pozoren pri nakupu. Prav tako pa so pomembne vse ostale lastnosti ter tudi velikost in to, kako dobro se vam motoristične rokavice prilegajo.

Izbira prave velikosti rokavic za motor

V prvi vrsti je pomembno, da so motoristične velikosti primerne velikosti. Kakšna velikost je primerna za vas, je odvisno od velikosti vaše dlani ter dolžine prstov. Za upravljanje motorja in za to, da boste imeli zavore vedno pod nadzorom, sta pomembna predvsem kazalec in sredinec. Zato je pomembno, da motoristične rokavice niso prevelike. V primeru, da so rokavice za motor premajhne, pa nas bodo med daljšo vožnjo začele tiščati, lahko se pojavi tudi mravljinčenje rok, zaradi česar vožnja ne bo udobna. Prav zato je pomembno, da se vam vaše motoristične rokavice dobro prilegajo in da so udobne. Tako jih boste radi nosili in vas ne bodo motile med vožnjo.

Kakšne motoristične rokavice izbrati?

Motoristične rokavice sicer delimo na več vrst, glede na vrsto motorja oziroma namen uporabe. Tako so na razpolago motocross, čoper in toring rokavice za motor. Pomembno je, da izberemo rokavice za motor, ki nam poleg udobja nudijo tudi zaščito pred vetrom, mrazom in drugimi dejavniki ter pred morebitnimi poškodbami. Po drugi strani pa je predvsem v toplih dneh pomembno tudi to, da nam v roke ni preveč vroče, za kar poskrbijo poletne rokavice, ki so tanjše in bolj zračne. Za to poskrbi posebna mrežasta tkanina na nekaterih delih. Motoristične rokavice so vsekakor sestavni del motoristične opreme, poleg tega pa mora imeti vsak motorist tudi servisne rokavice, ki omogočajo lažje servisiranje in vzdrževanje motorja.

Poleg tega pa seveda poskrbite, da se rokavice ujemajo z barvo in obliko kombinezona. Sami se morate odločiti ali boste nakup opravili istočasno ali pa vas morda motoristična oblačila ali vsaj motoristična jakna že čakata doma.

Udobnost in odpornost moto rokavic

Dobro je, če so motoristične rokavice vodoodporne, saj jih bomo tako lahko nemoteno uporabljali, četudi nas bo na motorju ujela ploha. Poleg tega pa mora biti material, iz katerega so narejene, tudi čim bolj zračen, da se ne bomo preveč potili, hkrati pa odporen proti vetru. Seveda pa je najpomembnejše, iz kakšnega materiala je narejen tisti del, s katerim držimo motor. Pomembno je, da je ta material nedrseč in da nudi čim boljši oprijem.

V tem smislu se še vedno najbolje obnese usnje, ki ga proizvajalci tudi največ uporabljajo. Ker pa vsi, ki prisegajo na usnjena motoristična oblačila ali moto jakne vedo, da zna biti pod usnjem tudi zelo vroče, proizvajalci uporabljajo kombinacijo usnja in bolj zračnih tekstilnih materialov. Za dodatno udobje pa poskrbi kroj ter ergonomično oblazinjenje notranjosti, kar je še posebej bistveno za potovalne rokavice, ki jih uporabljamo pri daljših vožnjah.

Motoristične rokavice se morajo povsem prilegati

Kot že rečeno, je za dobro prileganje pomembno predvsem to, da izberemo motoristične rokavice ustrezne velikosti. Hkrati pa je treba pri nakupu preveriti tudi to, na kakšen način se rokavice za motor zapenjajo oziroma kakšen način pritrditve omogočajo. Trdno morajo namreč ostati na svojem mestu, da nas ne motijo med vožnjo. To je pomembno tudi z vidika varnosti. Prav zaradi tega proizvajalci največkrat za pritrjevanje uporabljajo poseben Velcro® trak, ki ga lahko nastavite in tako poskrbite za odlično prileganje in varno namestitev.

V primeru, da niste popolnoma prepričani, kakšne motoristične rokavice izbrati, vam lahko pomagamo. Kontaktirajte nas ali se oglasite v eni od naših trgovin in dobili boste nasvet, ki ga potrebujete. Pomagamo vam lahko tako pri izbiri najprimernejšega modela kot tudi velikosti. V naših trgovinah lahko izbrane motoristične rokavice tudi preizkusite in tako preverite, kako dobro se vam prilegajo in kako udobne so.
Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 6,00 € Do: 150,00 €
6 150
Zadnje novice